Haridustehnoloogia akadeemiline suund

6. oktoobril käis külalisena Haridustehnoloogia keskuse vanemteadur Mart Laanpere ja tutvustas meid haridustehnoloogiasst.

Loeng algus sellest, et Mart Laanpere palus,  vastada küsimustele http://www.menti.com veebilehel.

Mis on üldse haridustehnoloogia? Haridustehnoloogia on õppimise tõhustamiseks loodud süsteemide ,meetodite ja vahendite arendamine,rakendamine ja hindamine.

Loengus oli andmed erinevatest uuringusest. Pärast Mart Laanperehe hahhas rääkima IKT edulugust. Oli huvitav kuulada, et praegu 99,3% Eesti õpilastest kasutavad arvutit. Eesti õppilased on 6 kohas maailmas. Eesti õpetajate arvuti kasutus on keskmine.Aga alatest 2009 arvutid on pandut arvutiklassile või õpetajalaulale ja näiteksa praegu õpetajad saavad alustada oma loungu ilma suurema ettevalmistuseta.

Loengus räägiti ka tuuleviku klassiruumi:

  1. Süüstemide koosvõime
  2. Teenusorienteerid lähendamine (kitsaid teenuseis)
  3. Digitaalne ökosüsteem
  4. Eesti-Soome ühine hariduspilv

Eesti-Soome hariduspilv — on päris hea idee. Hariduspilve eesmärk on muuhulgas aidata õppevara loojatel jõuda kasutajateni ning vastupidi. Keskkonda on plaanis hakata kasutama ka eksamite korraldamisel ja nendeks valmistumisel. Hariduspilve sisu loojatena nähakse mitte ainult spetsialiste ja ettevõtjaid, vaid võrdsetel alustel ka kõiki teisi hariduselu osapooli – õpetajaid ja õpilasigi.

On ka oma poliitiline haridustehnoloogia vaade . Teistsugune õppe straategia : digikultuuri integreerimine õppeprotsessi, digitaalne õppevara,ligipääs kasaegsele digitaristule.

Majandus/äriline vaade. Seal on palju erinevaid näided. Kõige huvitavam mulle on : e-õpikud, e-töövihikud. Neid oli seotud raamatutega, e-õpikud ja e-töövihikud aitavad meile säästa loodus, aega ja lapse tervis. Ma määletan kui raske oli kooli seöjakotid. See on hea idee, aga tuleb palju raha ja aega kasutada, et tulevikus see idee töötab.

Viited:

https://dti6001.wordpress.com/2017/10/06/haridustehnoloogia-akadeemilise-suuna-loeng/

https://koolielu.ee/info/readnews/349870/eesti-soome-hariduspilv-toetab-paremat-oppimist

 

 

Оставьте комментарий